Посадили в автобус Z та відвезли: стали відомі подробиці викрадення Колихаєва у Херсоні

Російські окупанти затримали мера Херсона Ігоря Колихаєва, коли той приїхав до однієї з комунальних установ міста. Після обшуків законного мера посадили в автобус та відвезли.

Подробиці повідомила радниця мера Галина Ляшевська.

«Сьогодні вранці мер Херсона Колихаєв Ігор приїхав до однієї з комунальних установ, де працювали співробітники міськвиконкому, що залишилися. Як тільки він вийшов із машини, його одразу затримали озброєні співробітники росгвардії і, швидше за все, ФСБ», – написала вона.

За словами Ляшевської, росіяни вилучили жорсткі диски з комп'ютерів, розкрили всі сейфи та шукали документи. Під час обшуку Колихаєва тримали в окремому кабінеті у наручниках під озброєною охороною, а потім посадили до автобуса з символом Z та відвезли.

«Впевнена, що арешт Колихаєва пов'язаний із його відмовою співпрацювати з окупаційною владою. Кілька днів тому Колихаєв отримав листа від «новопризначеного» мера, де той запрошував його обговорити майбутню «організацію взаємодії». За відмову від зустрічі погрожував арештом. Колихаєв не пішов», – розповіла радниця мера.

Нагадаємо, про викрадення Ігоря Колихаєва у Херсоні стало відомо сьогодні вранці.

Зазначимо, що окупаційна влада Херсонської області хоче восени провести так званий «референдум» про входження регіону до складу росії.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО