Україна вимагає виключити росію з Генасамблеї та Радбезу ООН

Країна-агресор росія має бути виключена з Генеральної асамблеї та Ради безпеки ООН, оскільки безпосередньо порушує зобов'язання підтримувати мир.

Про це президент Володимир Зеленський сказав у зверненні до учасників засідання Радбезу ООН.

Згідно зі словами українського лідера, російські війська діють як терористи.

«І за хартією ООН - це обов'язок підтримувати мир на міжнародній арені. Країни-члени, які порушують ці принципи, можуть бути виключені з Генасамблеї та Ради безпеки ООН. Хоча росія порушує ці принципи, її досі не притягнули до відповідальності», - зазначив Зеленський.

Український президент підкреслив, що росія залишається в ООН і має місце постійного члена в Радбезі лише через недалекоглядність політиків в кінці холодної війни.

«Росія не має права брати участь у голосуваннях, які стосуються України. Закликаю вас позбавити росію права голосу в Генеральній асамблеї. Це несправедливо, росія не має права залишатися в Радбезі. Якщо ми будемо висловлювати політичну волю, то хартія ООН буде працювати», - додав він.

Нагадаємо, що ООН оновила дані щодо кількості жертв серед мирних жителів України.

Раніше ми повідомляли, що російські військові злочини в Україні можуть бути визнані Конгресом США, як акт геноциду проти українського народу. Відповідну резолюцію внесли американські конгресмени 25 червня.

Також напередодні ЄС визнав росію єдиним винуватцем продовольчої кризи у світі.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО