Тактику запозичили у нацистів: Данілов прокоментував масовані ракетні удари рф по Україні

Масовані ракетні удари російської армії по Україні – це тактика залякування, запозичена у нацистів.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов.

«Недільні ракетні обстріли Києва, Черкас та інших регіонів України – це тактика залякування, запозичена росіянами у нацистів часів Другої світової війни. У 1940 році Люфтваффе почали масове бомбардування Лондона з метою зламати опір британців, підірвати їх бойовий дух, але це призвело до прямо протилежного ефекту – бомбардування згуртувало й розізлило», – написав Данілов.

На його думку, бомбардування Києва та інших українських міст мають ті ж наслідки – «українці не злякались, а розізлились і хочуть помсти, а українські ракети знайдуть свої високоточні цілі».

Нагадаємо, російські війська 25-26 червня завдали масштабного удару крилатими ракетами по території України, що стало одним із найбільших авіаударів за останні тижні. Карту ударів можна побачити тут.

У неділю також було завдано ракетного удару по Києву. На думку аналітика Conflict Intelligence Team, це могло бути спробою росії відповісти на постачання західних ракетних та артилерійських систем Україні, або спробою втягнути у війну Білорусь.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО