До кого зі світових лідерів найкраще ставляться українці – опитування

Найвищий показник позитивного ставлення серед українців до президента Польщі Анджея Дуди та прем'єра-міністра Британії Бориса Джонсона – більше 90%.

Про це свідчать дані опитування групи «Рейтинг».

До президента США Джо Байдена позитивно ставляться 89%, до президента Литви Гітанаса Науседи – 73%, до президентки Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн – 71%, до президента Туреччини Реджепа Ердогана – 59%, до президента Франції Еммануеля Макрона – 58%, до канцлера Німеччини Олафа Шольца – 41%.

Крім того, половина українців позитивно ставиться до президента Румунії Клауса Йоганніса (30% його не знаю), до прем'єра Італії Маріо Драгі – 45% (не знають його 25%).

До прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана превалює негативне ставлення – 53%. Позитивно ставляться щодо нього 20%, не знають його – 20%.

Абсолютна більшість українців негативно ставляться до Олександра Лукашенка (95%) та володимира путіна (98%).

Соціологи зазначили, що за останні пару місяців покращилося ставлення до Шольца та Урсули фон дер Ляєн, погіршилося – до Ердогана та Макрона.

Опитування також показало, що 87% українців підтримали б вступ України до Євросоюзу у разі проведення референдуму.

Крім того, 69% опитаних вірять у вступ до ЄС у перспективі 5 років, 14% – у перспективі 5-10 років, 3% – через 10-20 років. Лише 7% не вірять, що Україна інтегрується до Європейського Союзу.

Підтримка вступу до НАТО також зросла: на референдумі цю ініціативу підтримали б 76%, проти – 10%.

Нагадаємо, за словами соціологів, за останні три роки серед українців спостерігалося поступове зниження позитивного ставлення до росії. Після повномасштабного вторгнення лише 2% громадян ставляться до рф добре.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО