РСЗВ HIMARS скоро прибудуть в Україну, українські військові майже завершили навчання – Пентагон

Українські військовослужбовці вже закінчують навчання на американських реактивних системах залпового вогню HIMARS. Незабаром ці системи вже будуть в Україні та вступлять в бойові дії.

Про це повідомляє Голос Америки з посиланням на заступника міністра оборони США Коліна Каля.

За словами Каля, російським військам вдалося домогтися деяких тактичних успіхів на півдні та сході України, однак це не означає, що росія зможе реалізувати свої основні цілі - окупація України. Українські та російські війська зазнають великих втрат, але лінія фронту практично не зміщується.

При цьому в Пентагоні поділяють стурбованість України щодо нерівних артилерійських можливостей ЗСУ і російських військ. Зараз у росіян більше можливостей в артилерії - але це не надовго, оскільки скоро в Україні буде достатньо систем зразка НАТО, а також РСЗВ, таких, як HIMARS.

Нагадаємо, за даними Міноборони, станом на сьогодні Україна отримала від західних країн близько 10 відсотків запитаної військової допомоги, в тому числі озброєння всіх видів і типів.

Для гарантованої перемоги у війні з росією на поточний момент Збройним силам України потрібно багато зброї. Серед іншого, це мінімум тисяча гаубиць натовського зразка, не менше трьох сотень реактивних систем залпового вогню, дві з половиною тисячі одиниць різної бронетехніки (включаючи танки) і не менше тисячі БПЛА.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО