Кулеба обговорив підтримку України з Держсекретарем США Блінкеном: «Більше і швидше»

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів телефонну розмову з державним секретарем США Ентоні Блінкеном. Під час переговорів сторони підняли тему підтримки Вашингтоном України.

Про це український дипломат повідомив у Twitter.

«Я висловив вдячність за вже надану США військову допомогу Україні та наголосив на терміновій потребі у більш регулярному постачанні більшої кількості важкого озброєння», - заявив Кулеба.

При цьому, міністр додав, що під час розмови вони з Блінкеном скоординували кроки для посилення санкційного тиску на країну-агресора.

Також, про переговори з очільником українського МЗС повідомив й Блінкен у своєму Twitter.

«Говорив сьогодні з міністром закордонних справ Дмитром Кулебою про тривалу підтримку України з боку Сполучених Штатів, наших союзників та партнерів. Разом ми допоможемо народу України захистити та відбудувати їхню країну», – звітував Блінкен.

Водночас міністр оборони України Олексій Резніков повідомив, що в рамках участі в зустрічі Контактної групи з питань оборони України зустрівся з головою Пентагону Ллойдом Остіном.

«Ми обговорили безпекову ситуацію в Україні та постачання зброї для української армії», – зазначив Резніков.

Нагадаємо, що Байден підтвердив виділення Україні 1 млрд доларів військової допомоги.

Нещодавно голова Пентагону закликав надати Україні додаткову допомогу.

Також зазначимо, що сьогодні представники оборонних відомств понад 50 держав зібралися на нове засідання у форматі «Рамштайн». Під час зустрічі будуть анонсовані нові поставки зброї для України.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО