ЗСУ вночі знищили гаубиці, автомобільну техніку та понад 10 окупантів на півдні

Збройні сили України протягом ночі знищили 13 військовослужбовців окупаційних сил російської федерації, дві самохідні артилерійські установки «Мста-С» та автомобільну техніку на півдні країни.

Про це йдеться у зведенні оперативного командування «Південь».

«Протягом ночі нашими ракетно-артилерійськими підрозділами знищено 13 рашистів, 2 самохідні гаубиці «Мста-С» та автомобільну техніку противника. Остаточні ворожі втрати уточнюються», – стверджується у повідомленні.

За даними ОК «Південь», вночі і ранком окупанти обстріляли Інгульську та Березнегуватську громади Миколаївської області, через що загинула одна людина. Також були пошкоджені житлові будинки. До того ж у Миколаївському районі внаслідок нічного обстрілу Куцурубської громади пошкоджено лінію електропередачі.

«На Херсонщині ситуація залишається складною. Намагаючись зупинити наші підрозділи в просуванні на схід, російські загарбники споруджують додаткові лінії оборони, створюють інженерні загородження та мінують територію, але використовують при цьому радянські міни, виготовлені в 50-х роках минулого століття, що відлежувалися на їх складах в очікуванні знищення. При спробі встановлення мінних загороджень, на старих боєприпасах вже підірвалося кілька саперів-окупантів», – додали у командуванні.

Нагадаємо, війська рф продовжують обстрілювати Миколаївщину, через що поранення отримали 20 цивільних людей. Раніше радник глави Офісу президента Олексій Арестович заявив, що українська армія практично підійшла до Херсона.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО