Попри чисельну перевагу: у Пентагоні заявили, що росія досягла лише невеликих успіхів на Донбасі

Незважаючи на величезну чисельну перевагу, російські сили досягли лише невеликих успіхів на Донбасі.

Про це на брифінгу заявив високопосадовець Міністерства оборони США.

За інформацією Пентагону, росія розгорнула в Україні 110 оперативно-батальйонних тактичних груп: більшість на півдні, інші угруповання розосереджені та воюють на Донбасі.

Незважаючи на перевагу в чисельності, російські сили досягли Сході невеликих успіхів. І, на думку Пентагона, це компенсується успіхами України на інших полях битв, зокрема, в районі Харкова.

У Міноборони зазначили, що росія змінювала свою стратегію під час війни: після невдачі із захопленням Києва окупанти намагалися відрізати весь Донбас, виходячи на південь від Харкова та на північ від Маріуполя.

«Росіяни також не досягли значного прогресу в цьому і тепер переключилися на іншу мету. Вони намагаються витіснити з України далекосхідні провінції. Бої важкі та жорстокі, а зміна місцевості та мети означає зміну тактики на полі бою, що призводить до збільшення важливості вогню на великі відстані», – заявив представник відомства.

Але російська тактика за 92 дні боїв не змінилася: «Вони, як і раніше, роблять це досить доктринально: використовують артилерійський вогонь заздалегідь, а потім переміщують підрозділи лише після того, як відчують, що досить «пом'якшили» ціль».

Нагадаємо, за словами президента Володимира Зеленського, чисельність російських окупантів на Донбасі на даний момент перевищує чисельність ЗСУ у співвідношенні приблизно один до двадцяти на ключових напрямках.

Секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данілов прогнозує, що наступні три-чотири тижні на фронті будуть складними.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО