У росії не вийде зірвати постачання озброєння для України – Салліван

Попри все бажання росії, вона вже ніяк не зможе перешкодити централізованому постачанню України озброєнням. Навіть якщо Росії вдасться вистежити та, можливо, атакувати окремі партії зброї, це ніяк не вплине на підсумковий результат.

Про це заявив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван під час брифінгу 23 травня.

«У нас є те, що ми вважаємо диверсифікованим і стійким ланцюжком поставок зброї в Україну. Таким чином, навіть якщо виникнуть обставини, за яких росіяни зможуть вразити будь-який вантаж на землі в Україні, зі стратегічної точки зору це не призведе до принципового зриву наданої нами військової допомоги» - сказав він.

Нагадаємо, в ГУР МО заявили, що для контрнаступу Україні необхідна велика кількість озброєння, але не повинно бути жодних обмежень, оскільки росія використовує у війні абсолютно всі види зброї.

Американські ЗМІ раніше повідомили, що США передадуть Україні зенітні ракетні комплекси Patriot, які увійдуть в новий пакет допомоги розміром в 40 млрд доларів, схвалену нещодавно Сенатом.

21 травня Президент Сполучених Штатів Джозеф Байден підписав закон про надання Україні 40 млрд доларів, які будуть спрямовані на військову і гуманітарну підтримку країни.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО