США можуть розмістити в Європі 100 тисяч військовослужбовців – CNN

Читать на русском
До початку повномасштабного вторгнення росії в Україну в Європі перебувало близько 60 тисяч американських військових
Ілюстративне фотоAssociated Press

У найближчому майбутньому угруповання військ США в Європі складе близько 100 тисяч військових, але це тільки в тому випадку, якщо Росія не почне безпосередньо загрожувати Фінляндії, Швеції або членам НАТО.

Про це повідомляє американський телеканал CNN з посиланням на джерела з середовища офіційних США.

Викриття глобальної російської брехні: чому рф стримано реагує на можливе розширення НАТОФінляндія та Швеція заявили про наміри стати членами НАТО. Політологи розповли, якою може бути реакція росії.

За словами чиновників, розмір угруповання США в Європі може тимчасово збільшуватися, якщо НАТО запланує більше число військових навчань. Також нові бази та групи військ США в Європі можуть бути розгорнуті, якщо зміниться ситуація з безпекою - такі плани вивчаються після зустрічі головнокомандувачів Збройних сил НАТО в Брюсселі.

До початку повномасштабного вторгнення росії в Україну в Європі перебувало близько 60 тисяч американських військових. Після 24 лютого і протягом декількох місяців США збільшили угруповання до 100 тисяч військових, зміцнивши в першу чергу східний фланг НАТО, а також значно посиливши Сили реагування НАТО.

Нагадаємо, 17 травня Швеція і Фінляндія офіційно подали заявки на вступ до Північноатлантичного альянсу.

Країни Балтії та Польща вимагають значного розширення військової присутності НАТО на своїй території та нових можливостей, таких як протиповітряна оборона. Але в Північноатлантичному альянсі виникли розбіжності щодо збільшення розгортання військ у Східній Європі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: