Евакуація військових із «Азовсталі»: Маляр заявила, що іншої формули порятунку не було

Операція з евакуації українських військових із заводу «Азовсталь» у Маріуполі була єдиною можливою формулою їхнього порятунку.

Про це на брифінгу заявила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

«Військова деблокада, на жаль, неможлива в цій ситуації. Іншої формули порятунку, ніж та, яка використовується зараз, не може бути. Це був єдиний вихід», – сказала вона.

Маляр знову наголосила, що військові повністю виконали своє бойове завдання: завдяки їхнім діям було не допущено перекидання противником 20-тисячного угруповання на інші напрямки, щоб оточити ЗСУ.

«Наразі операція (з порятунку – ред.) триває. Ця тема дуже чутлива, і це означає, що ми не можемо поширювати інформацію про її деталі, оскільки будь-яка інформація може завдати шкоди цьому процесу», — додала заступник міністра.

Нагадаємо, сьогодні вночі президент Володимир Зеленський оголосив про початок операції із порятунку захисників Маріуполя з «Азовсталі».

Як розповіла віцепрем'єр Ірина Верещук, було евакуйовано 52 важкопоранених українських військових, яких потім розраховують обміняти на російських військовополонених.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО