Вибивають двері та вивозять: у Херсоні окупанти беруть у заручники мирних жителів

Мешканці окупованого російськими військами Херсону, виходячи до магазину, щодня ризикують потрапити до ворожого полону.

Росіяни ходять під'їздами, вибивають двері та вивозять українців у невідомому напрямку, повідомила уповноважена Ради з прав людини Людмила Денісова.

Через соцмережі місцеві жителі відстежують пересування російських патрулів та дізнаються про місцезнаходження ворожих блокпостів на дорогах. Так, є шанс прокласти безпечний шлях до місця призначення.

У разі потрапляння на вуличну перевірку окупанти здійснюють огляд тіла на наявність татуювань, переглядають вміст телефону, машини, речей. Багато хто не проходить цю процедуру. Після цього людей відвозять у невідомому напрямку.

З перших днів окупації у соціальних мережах почали масово з'являтися повідомлення з фото та закликами про допомогу в пошуку зниклих батьків, дружин, дітей, друзів.

Херсонці, які побували в полоні та вирвалися на підконтрольну уряду України територію, розповідають про знущання та насильство, яке застосовувалося до них під час допитів.

Раніше в МЗС Британії повідомили про те, що якщо Росія проведе «референдум» щодо включення Херсонської області до складу росії, то явно сфабрикує результати. Однак це не дозволить окупантам досягти бажаної політичної мети в Україні.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО