Ворожий флот залишив на патрулюванні моря два кораблі, решта у Криму – ОК «Південь»

Станом на суботу, 14 травня, Чорноморський флот країни-агресора залишив на патрулюванні тільки два кораблі. При цьому, спроба росіян захопити спостережні пости в районі Токаревого на Херсонщині провалилася.

Про це повідомляє оперативне командування «Південь».

«Корабельне угруповання ворожих сил залишило на патрулюванні 2 кораблі, решта – відновлює сили й запаси по базах в Криму. Але загрози ракетного нападу та відчайдушної висадки рашистського десанту це не зменшує», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, тим часом у Херсонській та Миколаївській областях російські війська продовжують укріплюватися на зайнятих позиціях, а на окупованих територіях набирає обертів гуманітарна криза.

За твердженням української сторони, колабораційна влада, призначена з некомпетентних осіб не здатна вирішувати адміністративні та економічні питання.

«Забезпечення регіону в ручному режимі ситуативними поставками продовольства, пального, ліків та іншим вже навіть не створює ілюзії добробуту. Самі колаборанти вишукують способи втекти від відповідальності та нав’язаних обов’язків до Криму», – наголошують в оперативному командуванні «Південь».

Водночас, ОК «Південь» повідомляє, що ворог активних наступальних дій не веде.

«Зухвала спроба ворожої диверсійно-розвідувальної групи під прикриттям артилерійського вогню захопити спостережні пости в районі Токаревого успіху не мала – і військові рф «ретирувалися», - додають у командуванні.

Нагадаємо, російські окупанти почали розгортати ППО на тимчасово захопленому острові Зміїний. Українська військова розвідка має дані щодо розгортання росією зенітного ракетно-гарматного комплексу «Панцир» та ЗРК «Тор-М2», які мають забезпечувати протиповітряну оборону рф ближнього радіуса дії.

Раніше ми повідомляли, що в Севастополь звозять вбитих і поранених окупантів з острова Зміїний.

Також у Генштабі ЗСУ розповіли подробиці наступу окупантів.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО