Стратегічну поразку росії видно всьому світу і тільки в рф бояться це визнати – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський випустив нове звернення за підсумками 12 травня, 78-го дня війни проти російських окупантів. Він нагадав, що весь світ відзначає 12 травня Міжнародний день медсестри, а також зазначив, що стратегічну поразку росії в Україні вже видно всьому світу, тільки Росія досі боїться визнати це.

Основне зі звернення президента:

  • 12 травня світ відзначає Міжнародний день медсестри. Президент нагородив цього дня українських медсестер, які з початку війни врятували безліч життів. Державні нагороди вручені Тетяні Тарасенко, Аллі Чернець та Людмилі Гусак з Сумської області, Вірі Целік, Оксані Уманець та Ірині Вернигорі з Чернігова, Оксані Баландіній з Луганської області, Світлані Клименко та Марії Адаменко з Київської області, Наталії Абашник з Харкова.
  • Рашистські окупанти продовжують поводитися як варвари. Вони, зокрема, знищують систему української охорони здоров'я. За час бойових дій з 24 лютого російські війська зруйнували 570 закладів охорони здоров'я. Повністю знищили 101 лікарню.
  • Росіяни - хворі на голову люди, які б'ють по житлових будинках, школах, лікарнях, мостах, цивільних об'єктах. Але Україна відновить все, що зруйнували ці душевнохворі - лікарні, школи, заводи, будинки, мости.
  • Російська стратегічна поразка в Україні очевидна вже для всього світу. Однак росія жахливо боїться визнати, що вона програла. Тому рашистська воєнщина намагається заховати правду за ракетними, авіаційними та артилерійськими ударами. Завдання України - звільнити свою землю, своїх громадян і назавжди захистити їх від повторення такого вторгнення.
  • Звання Героя України присвоєно полковнику Качуру Роману Володимировичу, командиру 55-ї окремої артилерійської бригади оперативного командування «Схід» Сухопутних військ. Державними нагородами відзначено 269 військовослужбовців Збройних Сил України, з них 14 – посмертно.

Нагадаємо, 12 травня Комітет Верховної Ради з гуманітарної та інформаційної політики підтримав ініціативу з використання терміна «рашизм» щодо ідеологічної системи, вибудуваної в росії.

12 травня Рада ООН з прав людини прийняла резолюцію щодо розслідування злочинів з боку російських військ в Україні з метою притягнення винних до відповідальності.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО