В Україні вперше судитимуть військового рф за вбивство цивільного на Сумщині

Офіс генерального прокурора скерував до суду перший обвинувальний акт за обвинуваченням військового окупаційних збройних сил російської федерації.

Про це повідомляє прес-служба Офісу генпрокурора.

«Офіс генерального прокурора скерував до суду перший обвинувальний акт за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством, відносно російського військового - командира відділення в/ч 32010 «4 танкова Кантемирівська дивізія Московської області» (ч. 2 ст. 438 КК України). Наразі обвинувачений перебуває під вартою», – інформує відомство.

За версія обвинувачення, військовий рф, колону якого розбили військові ЗСУ, 28 лютого, втікаючи разом із 4 співслужбовцями, обстріляли з автоматів приватний автомобіль та заволоділи ним. На вкраденій машині з пробитими ними ж колесами окупанти заїхали в смт Чупахівка Сумської області. Дорогою вони побачили беззбройного мешканця села, який ішов з велосипедом вздовж узбіччя і розмовляв по телефону.

«Один із військових наказав обвинуваченому вбити цивільного, щоб він не повідомив про них. Обвинувачений здійснив декілька прицільних пострілів через відкрите вікно автомобіля із автомата Калашникова у голову 62-річного потерпілого. Чоловік помер на місці всього в декількох десятках метрів від власного будинку», – додали в ОГП.

Як стверджує генеральна прокурорка Ірина Венедіктова, йдеться про Вадима Шишимаріна.

Нагадаємо, прокуратура запідозрила окупанта у розстрілі чотирьох заручників у Бучі, що на Київщині. Раніше про підозру також повідомили військовому Росії, який катував цивільних.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО