Прокуратура повідомила про підозру військовому рф, який катував цивільних

Читать на русском
Українські органи правопорядку за допомоги журналістів встановили особу російського військового, який катував цивільних під Києвом.

9 травня Броварська окружна прокуратура повідомила про підозру командиру розвідувальної роти розвідувального батальйону 15-тої окремої мотострілкової бригади російської федерації у порушенні звичаїв війни. Йдеться про старшого лейтенанта Антона Струєва.

Про це повідомляють журналісти програми «Схеми», які допомагати з ідентифікацією військового.

Броварські прокурори спільно зі Службою безпеки України та Національним антикорупційним бюро встановили, що окупант Струєв жорстко поводився з з мирними жителями у селі Мокрець Броварського району Київської області. Він незаконно утримував їх у підвалі, допитував і сильно бив.

За даними слідства, 19 березня російські окупанти затримали двох цивільних, які прямували із села Заворичі до села Мокрець Броварського району. Відстань між населеними пунктами невелика – менше 5 кілометрів. У одного з цивільних забирають телефон. Обох – відправляють до погреба на приватному подвір'ї і сказали чекати на командира.

Наступного ранку, 20 березня, приїхав чоловік – за поведінкою якого затримані селяни зрозуміли, що це й є командир. Зі слів постраждалих, він почав з'ясовувати, чи вони не є «бандерівцями» або «нациками». На відповідь «ні», почав допитував бранців, щоб отримати інформацію про українських військових. Дістав тактичні рукавиці – і почав бити. Одному зламав ніс. Іншого – вдарив у щелепу.

Змушував обох роздягатися, шукав татуювання «націоналістичної спрямованості». Відпустили побитих чоловіків в той же день, коли командир поїхав. Зрештою військовослужбовця-ката вдалось ідентифікувати – це був Антон Струєв. Командир розвідувальної роти розвідувального батальйону 15-тої окремої мотострілкової бригади. Старший лейтенант. Йому 29 років. Позивний «Беркут».

Нагадаємо, раніше прокурори повідомили про підозру російському генералу, який наказав бомбити Харків та область.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: