Зеленський знову заявив про неможливість військової деблокади Маріуполя

На цей час розблокування військовим шляхом частково окупованого рашистами Маріуполя неможливо.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський в ході спільної пресконференції з прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо 8 травня.

«Розблокувати військовим шляхом місто Маріуполь неможливо. Це неможливо на сьогодні. І ми про це говорили відкрито. В України немає такої важкої зброї, щоб розблокувати військовим шляхом Маріуполь» - сказав він.

За словами президента, влада вирішує питання через дипломатичні шляхи. Завдяки цьому, з утримуваної українськими військовими «Азовсталі» вдалося евакуювати цивільних людей. Випускати військових рашисти навідріз відмовляються.

_«Російські військові, російська армія, керівництво армії та політичне керівництво російської федерації не хочуть випускати наших військових... росія обмінює військових, тільки якщо вони полонені - на полонених. Ось така ситуація. Це відповідь від російської федерації. Інших відповідей не існує», - підсумував він.

Нагадаємо, учасники оборони Маріуполя, які продовжують утримувати частину міста, 8 травня на пресконференції заявили, що полон для «Азова» неприйнятний, кожен бранець створює обмінний фонд і ресурс для політичного і військового тиску.

За час боїв з рашистами українські бійці в Маріуполі без підтримки авіації та артилерії ліквідували 2,5 тисячі російських військових і поранили ще 5 тисяч окупантів.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО