У росії є плани до середини травня остаточно анексувати територію ОРДЛО – ЗМІ

За даними розвідки США, до середини травня росія збирається остаточно анексувати територію ОРДЛО - так звані «псевдореспубліки» терористичних угруповань «Л/ДНР» на Донбасі. Наступним кроком стане спроба анексувати окуповану Херсонську область України.

Про це повідомляє американський телеканал CNN з посиланням на брифінг посла США при ОБСЄ Майкла Карпентера, який він дав у Державному департаменті.

«У США є надзвичайно достовірні розвіддані про те, що росія спробує анексувати окуповані сепаратистами Донецьку і Луганську області десь в середині травня і що є плани створити аналогічну так звану народну республіку в Херсонській області. У повідомленнях йдеться, що росія планує провести референдум про приєднання десь в середині травня, і що москва розглядає аналогічний план для Херсона» - сказав чиновник.

За словами Карпентера, в рамках реалізації цього плану російські окупанти масово викрадають місцевих чиновників, лояльних до Києва, щоб замінити їх своїми проросійськими маріонетками. У рамках репресивних заходів викрадають також директорів шкіл, журналістів, місцевих активістів та інших патріотично налаштованих українців.

«Нещодавно також надходили повідомлення про те, що російські сили відключили інтернет і доступ до деяких стільникових телефонів в цих регіонах, щоб перекрити потік надійної інформації... росія може спробувати провести фіктивні референдуми, щоб спробувати додати видимість демократичної або виборчої легітимності» - додав він.

Нагадаємо, раніше омбудсмен Людмила Денисова повідомляла, що окупанти хочуть провести незаконний референдум у Херсонській області у першій декаді травня. Пізніше в ЗМІ писали, що псевдореферендум планується на середину травня.

У ГУР МОУ вважають, що зірвати псевдореферендум і всі плани російських окупантів зі створення так званої «Херсонської народної республіки» може український опір.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО