Макрон підтвердив готовність Франції надати гарантії безпеки для України

Президент Франції Еммануель Макрон у розмові з президентом України Володимиром Зеленським підтвердив готовність своєї країни надати гарантії безпеки.

Про це повідомляє посольство Франції в Україні.

Зазначимо, що напередодні лідери обох країн провели телефонну розмову. Макрон заявив про намір протягом свого другого терміну активно працювати над відновленням суверенітету і територіальної цілісності України.

Повідомляється, що він також висловив стурбованість російським ударом по Києву під час візиту генерального секретаря ООН і прем'єр-міністра Болгарії, а також нестерпною ситуацією в Маріуполі. Крім того, обговорювалися переговори, які повинні покласти край війні росії проти України.

«У зв'язку з цим президент нагадав про свою прихильність суверенітету і територіальної цілісності України, а також про готовність Франції внести вклад в угоду про гарантії безпеки для України», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що ще одна країна готова стати гарантом безпеки України, але на своїх умовах.

Додамо, що конституційна рада Франції в середу, 27 квітня, затвердила офіційні результати президентських виборів, які завершилися перемогою чинного глави держави Еммануеля Макрона.

Раніше Зеленський висловився щодо переговорів Макрона з путіним.

Також нагадаємо, що Макрон висловився на підтримку ембарго на російський газ.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО