Представник України в ООН нагадав речнику Генсека, що серед засновників організації немає росії

Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця вказав речнику Генерального секретаря Стефану Дюжарріку на недостовірне твердження в його заяві про те, що росія нібито є однією із засновниць Організації Об‘єднаних Націй.

Про це Кислиця написав у Твітері.

«Упс! Який ляп! Слід пам’ятати: ані Російська Радянська Федеративна Соціалістична Республіка, яка зберегла своє Міністерство закордонних справ у 1945 році, ані рф не була присутня в Сан-Франциско і не підписувала Статут. Якщо офіс Стефана Дюжарріка покаже підпис РРФСР у Сан-Франциско, я назву це підробкою. рф не є членом-засновником!», - написав представник України в організації.

Як він зазначив, у зв’язку з наближенням річниці Конференції ООН у Сан-Франциско важливо нагадати, що російська федерація не входила до числа країн, які підписали Статут ООН і не є членом-засновником Організації.

«Ми сподіваємося, що секретаріат ООН надалі не ставитиме себе в незручне становище», - додав Кислиця вже в іншому пості.

При цьому, Кислиця проілюстрував свої твіти фотографіями підписантів установчих документів ООН – України, Білорусії та СРСР.

Зазначимо, що раніше Дюжаррік повідомив, що Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш надіслав запити Україні та росії щодо його зустрічей у Києві з президентом України Володимиром Зеленським та в Москві - з путіним.

У заяві Дюжарік зазначив, посилаючись на Гутерреша, «що і Україна, і російська федерація є членами-засновниками Організації Об'єднаних Націй і завжди були рішучими прихильниками цієї організації».

Нагадаємо, що в ООН закликали встановити в Україні «великоднє перемир'я». Українська сторона погодилась на пропозицію ООН.

Раніше ООН відновила роботу свого офісу в Києві та запропонувала зустріч із росією.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО