Кількість біженців з України перевищила 5 мільйонів людей – ООН

Читать на русском
З початку війни в Україні біженцями стали більше 5 млн людей, ще більше 7 млн стали внутрішніми переселенцями. Разом це чверть населення країни.
Фото: УНІАН

Понад 5 мільйонів людей залишили Україну з початку російського вторгнення наприкінці лютого.

Про це повідомляє Управління Верховного комісара ООН у справах біженців.

Соціологи з'ясували, скільки українських біженців планують повернутись після війниБільшість українських біженців планують повернутись в Україну після закінчення війни. Такі дані опитування.

Більшість біженців з України вирушили до сусідньої Польщі, інші прибули до Угорщини, Словаччини, Румунії, Молдови, росії та Білорусі. За даними УВКБ ООН, 90% біженців становлять жінки чи діти.

Крім того, щонайменше 7,1 мільйона людей стали внутрішньо переміщеними особами в Україні.

Це означає, зазначили в ООН, що понад чверть довоєнного населення України, яке складало 44 мільйони людей, або втекли з країни, або були переміщені всередині країни менш ніж за два місяці.

Нагадаємо, водночас в ООН зафіксували тенденцію повернення біженців до України. Станом на минулий тиждень повернулося вже 870 тисяч людей. В організації зазначили, що масове повернення біженців ускладнює проблеми гуманітарного характеру всередині України.

Біженці повертаються, зокрема, до столиці. За словами мера Віталія Кличка, у Києві перебуває вже 2 мільйони 120 тисяч людей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: