Росія розпочала новий наступ: у Генштабі розповіли, де зосереджено основні зусилля окупантів

Росія намагається продовжувати наступ, щоб встановити повний контроль за територією Донецької та Луганської областей, а також утримати сухопутний коридор із Кримом. У Слобожанському та Донецькому операційних районах ворог проводить наступальні та штурмові дії за окремими напрямками.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу.

На Слобожанському напрямку противник певним складом сил продовжує часткове блокування Харкова. В область окупанти перекинули додаткові зенітні ракетні дивізіони «Тор». У прикордонних з Україною районах Білгородської області для прикриття основних пунктів управління, а також тилових районів розгорнуто зенітні ракетні дивізіони С-400 та С-300.

На Ізюмському напрямку ворог веде наступальні дії на лівому березі річки Сіверський Донець.

На Донецькому та Таврійському напрямах російські окупанти активізували наступальні дії вздовж усієї лінії зіткнення.

Основні зусилля противника зосереджені на прорив оборони українських військ у Луганській та Донецькій областях, а також встановленні повного контролю над Маріуполем. У Запорізькій області триває зосередження підрозділів окупаційних військ у певних районах.

На Южнобузькому напрямі основні зусилля ворог зосереджується на виході на адміністративні кордони Херсонської області. З метою покращення тактичного становища окупанти намагаються вести наступальні дії у районі населеного пункту Олександрівка. Супротивник не припиняє обстріл цивільних об'єктів у місті Миколаєві.

На Донбасі ЗСУ за минулу добу відбили сім атак ворога, знищили 10 танків, 18 одиниць броньованої та 8 одиниць автомобільної техніки, одну артилерійську систему, а також міномет супротивника з розрахунком.

Угрупуванням Повітряних Сил ЗСУ за попередню добу було вражено сім повітряних цілей: один літак, чотири БПЛА та дві крилаті ракети.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках суттєвих змін не фіксується.

«За наявною уточненою інформацією, втрати 126-ї бригади берегової оборони чорноморського флоту становлять до 75%. 810-та окрема бригада морської піхоти чорноморського флоту втратила 158 військовослужбовців убитими, близько 500 пораненими, а 70 людей вважаються зниклими безвісти. Значна частина військовослужбовців зазначених бригад написала рапорти на відмову від участі у так званій «спеціальній операції», – додали у Генштабі.

Нагадаємо, секретар РНБО Олексій Данілов напередодні повідомив, що російські війська розпочали наступ на Донбасі. Ворог спробував піти у наступ уздовж лінії фронту у трьох областях України.

За словами Олексія Арестовича, новий наступ російських окупантів на Донбасі має відразу чотири цілі.

Раніше експерти розповіли, з якими складнощами зіткнеться армія рф при новому наступі.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО