Буде в рази більше техніки, ніж зараз: Зеленський заявив про початок найскладнішого етапу війни

В Україні розпочинається найскладніший етап війни на сході країни. Українська сторона усвідомлює, що техніки буде в рази більше, ніж було на першому етапі вторгнення. Але військові розуміють усі коридори, куди може піти ворог.

На цьому наголосив президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю CBS.

«Ми не знаємо, яка кількість техніки буде і розуміємо, що буде в рази більше, ніж зараз. Ми бачимо скупчення військових, техніки біля сходу та півдня нашої держави. Ми розуміємо майже всі коридори, куди піде ворог. Ми розуміємо, що він збирається зробити, і розуміємо, що від швидкості того, як нам допомагатимуть, і насамперед, до речі, США, від тієї швидкості, як вони зможуть нам передати зброю, чесно скажу вам, залежить, чи вистоємо ми чи ні», – заявив він.

Зеленський наголосив, що не готовий віддавати території за мир із росією.

«Чи готові ми віддати території за мир? Ми не готові віддавати свої території. Я не хотів би потрапити в ситуацію, коли мені доведеться про це думати і реально відповідати на це питання. Ми вже віддали життя багатьох людей, аби зберегти державу. Ми як мінімум повинні їм… Але це життя і буває по-різному», - сказав він.

За словами президента України, остаточні питання щодо територій вирішуватимуться на особистій зустрічі з російським президентом Путіним.

Також Зеленський відповів на запитання, що буде для нього перемогою.

«Її відчують наші люди. Вони повернуться. Повернення людей – кров для організму. Без них нічого немає, і немає сенсу в територіях. Повернуться люди, бомбардування закінчаться, ми повернемо наші території та військових. Росії на них не буде. Так, я розумію, що вони не вийдуть із Криму. Я розумію, що довго боротимемося і торгуватимемося за території на сході, на Донбасі. Повернуться люди, підуть танки, тоді це буде перемога», - сказав він.

Нагадаємо, раніше радник голови ОПУ Олексій Арестович заявив, що російські військові розпочали перший етап наступу на Донбасі. У МЗС прогнозували, що битва за Донбас нагадуватиме Другу світову.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО