Резніков знову нагадав Заходу, що Україні потрібна сучасна зброя

Україні потрібна зброя дальньої дії, а також важка і легка бронетехніка, щоб швидше вигнати російських окупантів зі своєї землі. Це питання першорядної важливості на цю мить.

Про це заявив міністр оборони України Олексій Резніков в ході брифінгу іноземними журналістами.

«Нам потрібні РСЗВ з дальністю понад 30-50 км. Нам потрібні протикорабельні ракети, щоб зупинити їх в Одесі та на Чорному морі. Нам потрібно багато танків, броньованих машин і артилерії калібру 155 мм» - зазначив він.

Міністр додав, що українські військові дуже швидко освоюють іноземні зразки озброєння. Тому західні танки, артилерію та іншу техніку вони також освоять дуже швидко.

«Україна була в космосі. Ми знаємо, як користуватися NLAW, Stinger, Javelin. І ми зможемо використовувати протикорабельні ракети. Це не вища математика. Ми зможемо воювати на Абрамсах, Леопардах, тому що наші хлопці вісім років тренувалися по всьому світу з країнами НАТО» - сказав він.

Міністр також заявив, що це питання першорядної важливості на цю мить, нове озброєння допоможе українським військовим вигнати окупантів з української землі.

Нагадаємо, 8 квітня збройні сили Словаччини передали українській армії системи протиповітряної оборони С-300 засобами залізничного сполучення.

Естонія передала Збройним силам України чергову партію військової допомоги для відбиття російської агресії. Українська армія отримала протитанкові ракети, гаубиці, протитанкові міни, а також інше спорядження та озброєння.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО