У Польщі закликали до нових санкцій проти росії та розкритикували Угорщину

Польща вважає поточні санкції проти росії недостатніми та закликає замінити заморозку активів росії та російських громадян конфіскацією.

Про це заявив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький у Сеймі, повідомляє польський портал Onet.pl.

«Політика умиротворення росії була політикою боягузтва. Ми повинні відійти від цієї Політики... Сьогодні найголовніше - відкрити очі всім, в тому числі й в Європі: Західній і Східній. Особливо тим, хто в Угорщині. Якщо хтось сьогодні не помічає російських злочинів в Україні, не називає їх на ім'я, це помилка, і ми повинні якомога швидше її виправити» - сказав він.

Моравецький схвалив резолюцію Європейського парламенту, однак вважає, що російські активи під заморожуванням повинні бути повністю конфісковані, а поточні санкції, по суті, не працюють.

«Вперше я повинен подякувати Європейському парламенту. Вони визнали те, про що ми говорили раніше - що існуючі санкції не діють... Ми повинні переконувати в цьому не Будапешт. Ми повинні переконати Берлін, Брюссель і Лондон зробити це» - додав він.

Нагадаємо, Європейський союз на другий день нарад затвердив новий санкційний пакет проти росії. Заходами впливу на агресора стануть вугільне ембарго і транспортна блокада росії.

7 квітня Європейський парламент більшістю голосів прийняв резолюцію, в якій депутати закликали ввести проти росії нові санкції, включаючи негайне повне ембарго на російський імпорт нафти, вугілля, ядерного палива і газу.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО