Монастирський розповів, скільки країн засудив злочини росії у Київській області

Злочини російської армії у Бучі, Ірпені, Гостомелі та інших населених пунктах Київської області засудили 45 країн світу.

Про це міністр внутрішніх справ Денис Монастирський написав у себе у Facebook.

«Військові злочини росії у Бучі, Ірпені, Гостомелі та інших населених пунктах Київщини засудили офіційні представники 45 країн на рівні глав держав, глав урядів, парламентів та зовнішньополітичних відомств, а також найбільш авторитетні міжнародні організації, такі як ООН, ЄС, НАТО та ОБСЄ. Європейський Союз запровадив 5-й пакет економічних санкцій проти Росії», – повідомив він.

Правоохоронці зараз фіксують військові злочини росії та разом із потерпілими та свідками збирають доказову базу.

Монастирський також розповів, що військові Нацгвардії, проводячи розвідку під час визволення одного з населених пунктів колишнього Бородянського району, виявили штаб однієї з батальйонно-тактичних груп ворога. «Серед документації бійці виявили книгу штатно-посадового обліку, поіменний список особового складу, бойовий та чисельний розрахунок, а також таблицю позивних цієї БТГ. Отже, злочинці вже відомі поіменно», – повідомив глава МВС.

Крім того, відомі персональні дані військових-мародерів, які з білоруського міста Мозир відправили додому награбоване з Ірпеня, Бучі та Гостомелю.

Нагадаємо, раніше Денис Монастирський припустив, що у майбутньому цифра загиблих мирних жителів вимірюватиметься як мінімум сотнями.

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що свідчення злочинів, скоєних проти мирного населення у Бучі, не виглядають «далекими від геноциду».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО