«Попереду ще місяць, не менше»: Арестович попередив про третю фазу психологічної втоми

Українці на тлі майже місяця війни можуть вступити до третьої фази психологічного спустошення. Для неї характерні апатія та розчарування.

Про це заявив радник глави Офісу президента Олексій Арестович у неділю, 20 березня, у зверненні до Facebook.

За його словами, настала третя фаза психологічної втоми.

«Ми всі втомилися – як не крути, а 26 діб у такому режимі це перебір для будь-якої людини, а попереду ще місяць, не менше», – сказав Арестович.

Одним із її елементів є пауза на фронті, коли противник не настає, але й контрнаступу з боку українських військ не спостерігається.

«Яскравих подій, які викликають сплеск емоцій та адреналіну, радість, немає – всі розуміють, що шлях чекає довгий», – зазначив Арестович.

Ще один елемент - накопичення помилок (на фронті, у ситуації з Маріуполем тощо) та гнітючої інформації про руйнування та загиблих дітей, «що роз'їдає кожну чесну людину».

У свою чергу з боку РФ та внутрішньої опозиції поширюється дезінформація про «зраду» на переговорах, закритих за визначенням.

Арестович зазначив, що РФ вибрала спробу влаштувати другу хвилю наступу, і найближчим часом можуть, незважаючи на затишшя, посипатися новини про те, що білоруські війська перейшли кордон, або що РФ звідкись взяла резерви і «тисне», і про удари по містах.

«Хочу попередити: скоро найголовніші ваші кумири – Кім, Арестович – вже не викликатимуть жодного ефекту. Народ поділиться - тих, хто стоятиме рівно і йтиме до перемоги, буде менше, ніж тих, хто зламається», - резюмував Арестович.

Нагадаємо, раніше Арестовія назвав термін закінчення активної фази війни.

А сьогодні він заявив, що заявив, що РФ не має ресурсів, щоб переломити ситуацію на фронті.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО