Росія офіційно введе війська до ОРДЛО – указ Путіна

Президент Росії Володимир Путін після визнання «ЛНР» та «ДНР» доручив ввести на окуповані території України російські війська нібито для «підтримки миру».

Про це сказано в указах президента РФ.

В документах зазначено, що у зв'язку із зверненням ватажків «республік» Дениса Пушиліна та Леоніда Пасічника Міноборони Росії доручається забезпечити здійснення Збройними силами «функцій щодо підтримання миру» на цих територіях.

В документах також йдеться й про налагодження з «ЛНР» та «ДНР» «дипломатичних відносин».

Нагадаємо, що за підсумками засідання Ради Безпеки Росії в понеділок, 21 лютого, президент РФ Володимир Путін прийняв рішення про визнання самопроголошених «ДНР» і «ЛНР» на Донбасі.

Заступник голови комітету Ради Федерації РФ із міжнародних справ Андрій Клімов заявив, що Росія визнає окуповані території Донецької та Луганської областей незалежними «республіками» у кордонах, які «зараз фактично встановлені».

У Білому домі офіційно прокоментували визнання Росією псевдореспублік «Л/ДНР» на території окупованого Донбасу. У США були готові до такого кроку з боку Кремля. Бойовиків і Росію очікують масштабні санкції та обмеження з боку США.

Північноатлантичний Альянс різко засуджує рішення Росії про визнання «Л/ДНР» на окупованих територіях Донбасу. Це рішення підриває суверенітет і територіальну цілісність України, знищує всі зусилля з врегулювання конфлікту і повністю нівелює Мінські угоди, як такі.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО