Україна просить Німеччину і Францію розширити і посилити місію ОБСЄ

Україна звернулася до двох країн, які беруть участь у процесі врегулювання конфлікту на Донбасі, Франції та Німеччини, з проханням посилити Спеціальну Моніторингову Місію ОБСЄ.

Про це повідомила міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук 18 лютого на брифінгу.

«Ми звернулися до Німеччини та Франції, щоб допомогти посилити місію ОБСЄ. Тому що нам потрібні незалежні спостерігачі, які будуть проводити верифікацію» - сказала вона, зазначивши, що незалежні спостерігачі важливі, оскільки Росія створює провокації, намагаючись знайти привід для вторгнення.

Нагадаємо, що в п'ятницю, 18 лютого, у Відні пройшло спеціальне засідання ОБСЄ за запитом України щодо військової активності Росії.

18 лютого ватажок так званої «ДНР» Денис Пушилін заявив, що жителів «ДНР» евакуюють в Ростовську область Росії нібито через зростання напруженості в регіоні. Після цього самопроголошена «ЛНР» теж оголосила про евакуацію жителів lj РФ.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний звернувся до жителів окупованих територій з приводу загострення ситуації на Донбасі. За його словами, окупанти використовують населення для ескалації.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО