Стало відомо, кому запропонують поїхати на Євробачення замість Аліни Паш

Сьогодні відбулося позачергове засідання організаційного комітету національного відбору на участь у Євробаченні-2022. На ньому вирішили звернутися до групи Kalush Orchestra із пропозицією представляти Україну в Турині.

Про це повідомляє Суспільне.

Як відомо, група Kalush Orchestra посіла друге місце у фіналі та отримала 14 балів загалом, з них максимальні 8 балів від глядачів та 6 балів від суддів.

Відповідно до пункту 3.4 правил нацвідбору, організатори могли самостійно визначити представника України на Євробачення серед фіналістів, але, як зазначили, вони свідомо обрали конкурсанта з другого місця.

«Для мовника важливо зберегти довіру глядачів до пісенного конкурсу, тому Громадське пропонує групі, яка посіла друге місце у фіналі та здобула найбільшу підтримку глядачів, представити Україну на Євробаченні-2022, керуючись принципом дотримання рейтингової таблиці фіналістів національного відбору», - говорить.

Нагадаємо, Аліна Паш перемогла на національному відборі, щоби представити Україну на Євробаченні-2022. Проте пізніше з приводу її кандидатури виник громадський резонанс – співачку звинуватили у тому, що вона порушила правила конкурсу, завітавши у 2015 році до окупованого Криму через Росію.

Співачка заявила, що прибула туди не літаком, а автобусом. Паш додала, що довідки, що це підтверджують, вона надала Громадському перед фіналом нацвідбору.

15 лютого ДПСУ повідомила, що не видавала Аліні Паш довідку про законне перетин кордону з окупованим Кримом.

16 лютого Паш зняла свою кандидатуру з конкурсу. При цьому оргкомітет нацвідбору дискваліфікував співачку ще до її відмови.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО