Україна запросила у НАТО масштабну допомогу – техніку, прилади та медикаменти

Україна попросила у Північноатлантичного Альянсу допомогу технікою, медикаментами та обладнанням на випадок надзвичайних ситуацій, в результаті яких може постраждати мирне населення.

Про це повідомляється у заяві пресслужби НАТО.

Так, Україна запросила в Альянсу позашляховики-пікапи, звичайні позашляховики, бульдозери, екскаватори, автокрани (всього 100 одиниць), 31 спеціальний автомобіль хімічної розвідки, 11 мобільних лабораторій, 760 надувних човнів з двигуном та інше.

Крім того, Україна запросила для державної служби надзвичайних ситуацій засоби пошуку вибухонебезпечних предметів у воді, металошукачі, засоби розмінування, тепловізори для пожежників, понад 13 тисяч портативних радіостанцій типу Motorola DP4601e.

Для потреб мирного населення запросили десятки тисяч протигазів, захисних костюмів, медичних препаратів – анальгетики, антибіотики й так далі.

Нагадаємо, раніше Верховна рада прийняла звернення до ООН, ПАРЄ, ОБСЄ, НАТО, Європарламенту, в якому засудила агресію Росію, закликала посилити санкції проти Кремля і попросила продовжувати надавати оборонну допомогу.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО