САП скерувала до суду справу про розтрату зерна Держрезерву

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду кримінальне провадження про розтрату зерна Державного агентства резерву України на суму понад 3,2 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба САП.

«11 лютого прокурорами САП за матеріалами досудового розслідування, яке здійснювали детективи НАБУ, скеровано до суду обвинувальний акт про обвинувачення у розтраті зерна на суму понад 3,2 млн гривень виконувача обов'язків директора однієї з філій державного підприємства «Охтирський комбінат хлібопродуктів» Державного агентства резерву України, виконувача обов’язків начальника виробничо-технічної лабораторії філії та виконувача обов’язків майстра зміни елеватора філії», – інформує прокуратура.

У САП додали, що через вимоги частини 1 статті 33-1 Кримінального процесуального кодексу України цю справу скерувало до Білопільського районного суду Сумської області.

За даними «Слово і діло», одним з обвинувачених є в.о. директора філії «Хлібна база» Олег Красноскутський.

Як відомо, 22 листопада НАБУ і САП повідомили про підозру в.о. директора філії «Хлібна база» Олегу Красноскутському. 24 листопада його відправили під цілодобовий домашній арешт. 9 грудня НАБУ і САП повідомили про підозру в.о. майстра зміни елеватора філії «Хлібна база», а 16 грудня – в.о. начальника виробничо-технічної лабораторії цього ж підприємства.

Нагадаємо, за версією слідства, у листопаді в.о. директора філії Держрезерву, без отримання дозволу власника зерна, яке зберігалося на базах, вирішив відвантажити його комерційним структурам без оплати з їхнього боку. У такий спосіб він планував заволодіти понад 189 тонами зерна вартістю понад 3,2 млн грн, яке належало Держрезерву. Пізніше детективи встановили, що загальний обсяг необлікованих зернових перевищує 800 тонн, а його вартість сягає 6 млн грн. Нещодавно НАБУ знову запобігло розкраданню зерна на цьому підприємстві.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО