Данілов пояснив, як Україна отримуватиме паливо у разі ембарго з боку Білорусі

Україна перейнялася альтернативними шляхами постачання палива у тому випадку, якщо його основний імпортер, Білорусь, з якоїсь причини вирішить перекрити поставки.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов на брифінгу після засідання РНБО 11 лютого.

«Ми маємо план дій на будь-яку ситуацію. Сьогодні ми не бачимо припинення цих поставок. Білорусь постачає паливо на територію нашої країни. Якщо вона не буде поставляти, ми розуміємо, де ми повинні брати це паливо. Єдине питання сьогодні - якщо країна-агресор буде прикривати Чорне море, тоді ми будемо розуміти, що у нас є Європа, тоді ми вже будемо іншим шляхом, мабуть, залізничним, отримувати необхідні обсяги» - сказав він.

Білорусь останнім часом активно демонструє недружню до України позицію. Так, самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко озвучив плани білоруської армії в тому випадку, якщо Росія вторгнеться в Україну. За його словами, білоруські війська будуть підтримувати російське вторгнення.

Також Лукашенко обіцяв перекрити Україні постачання палива у разі початку військового конфлікту з Росією. Крім цього, Лукашенко вважає, що Україна не буде воювати проти Білорусі, оскільки українська армія нібито протримається не більше чотирьох днів.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО