Справа Майдану: завершили слідство щодо колишнього керівництва МВС

Слідчі ДБР завершили розслідування щодо колишнього керівництва МВС у справі Майдану.

Про це повідомляє у середу, 9 лютого, пресслужба відомства.

Відомо, що ДБР повідомило про зміну раніше оголошеної підозри колишнім міністру внутрішніх справ України, його заступнику та начальнику Департаменту матеріального забезпечення МВС України.

У січні 2014 року колишні чиновники незаконно постачали з території Російської Федерації в Україну ручні газові гранати «Дрейф-2»; світло-шумові гранати «Зоря-2», «Смолоскип-С», «Полум'я-М»; ручні димові гранати, повідомили у ДБР.

Вказані спецзасоби не пройшли експертизи щодо можливості та порядку їхнього застосування до людей, проте були застосовані підрозділами МОП «Беркут» МВС України проти учасників акцій протесту у центрі Києва. Також чиновники розтратили 1 млн грн бюджетних коштів при розмитненні вказаних спецзасобів.

Екскерівництво МВС підозрюється у перевищенні влади за попередньою змовою групою осіб та розтратою бюджетних коштів в особливо великих розмірах (ч. 2, 3 статті 28, ч. 3 ст. 365 (у редакції Закону № 3207-VI від 07.04.2011), ч. 3, 5 ст.27, ч. 5 ст.191 КК України).

Начальник Департаменту матеріального забезпечення МВС України також підозрюється у пособництві в незаконному перешкоджанні проведенню зборів, мітингів, вуличних походів та демонстрацій під час Революції гідності (ч. 5 статті 27, ч. 2 ст. 28, ст. 340 КК України).

Підозрюваним заочно обрано запобіжні заходи у вигляді утримання під вартою.

Нагадаємо, ДБР завершило розслідування щодо розстрілів на Майдані щодо «банди Януковича». Матеріали провадження налічують понад 1500 томів.

Раніше Януковичу оголосили про нову підозру. А 7 лютого Януковича вкотре викликали на допит.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО