Які речі варто взяти з собою на війну: інструкція по збору «тривожної валізки»

Нині загроза війни з Російською Федерацією нікуди не поділася. У будь-який момент кожного українця, який записався в територіальну оборону, або стоїть на військовому обліку, можуть закликати на захист Батьківщини. Звичайно, хочеться, щоб ситуація вирішилася дипломатичними шляхами. Але про всяк випадок, потрібно знати, що покласти з собою всередину «тривожної валізки», з якою, якщо що, доведеться їхати на службу.

Про це повідомляє «Сегодня».

Що варто взяти з собою:

  • Зручне міцне взуття. В армії видадуть армійські черевики, а можуть і не видати, або видати взуття незручне, або в поганому стані. Краще взяти свою. Варто також потурбуватися змінним взуттям для життя в казармі (тапочки гумові, наприклад).
  • Спідня білизна. Хоча армія повинна забезпечувати цим солдата, на практиці може трапитися інакше. Тому зайві пари шкарпеток і трусів не завадять.
  • Шапка і баф. Аналогічно про запас, тому що з одного боку армія повинна видати шапку, а з іншого... Ну, самі розумієте.
  • Дощовик. Знадобиться, щоб зберегти одяг сухий, коли на вулиці буде дощ або сніг.
  • Аптечка. Медикаменти в армії завжди в дефіциті. До того ж зазвичай медсанчастина обмежена в наборі ліків. Не завадить мати препарати, які необхідні особисто вам. Крім того, не забудьте про знебольне, препарати від отруєння і діареї, пластирі, бинти.
  • Кабель і зарядна повербанка. Стане в пригоді в ситуації, коли розрядиться телефон, оскільки на вулиці вже інформаційний вік і без телефону нікуди.
  • Засоби гігієни. Запасні рушник, мило для вмивання і прання, зубна паста і щітка - це необхідний мінімум.

Список, звичайно, можна доповнити чимось своїм. Але вище наведено найнеобхідніший мінімум речей, які дозволять відчувати себе більш-менш комфортно в розташуванні частини або на укріплених позиціях.

Нагадаємо, 27 січня парламент вніс зміни до законодавства щодо національного спротиву та дозволив добровольчим формуванням тергромад використовувати, окрім мисливської, ще й табельну стрілецьку зброю.

В рамках розгортання системи територіальної оборони в Україні буде створено понад 150 батальйонів. За кожним бійцем-резервістом буде закріплено зброю.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО