Україна передала Німеччині список зброї, яку хотіла б отримати

Посольство України направило офіційний лист уряду Німеччини, в якому просить надати Києву оборонне озброєння.

Про це повідомляє Süddeutsche Zeitung.

Відомо, що в документі детально перераховано оборонне озброєння, яке Україна розраховує отримати від Німеччини. У ньому згадані зенітно-ракетні комплекси середньої дальності, портативні зенітно-ракетні комплекси, протидронні гармати, мікрохвильові системи ураження, електронні системи позиціонування, прилади нічного бачення, камери спостереження та боєприпаси тощо.

«Тепер в уряду є список бажань, який починається словами «Боєприпаси протиповітряної і протиракетної оборони «і закінчується «боєприпаси для кулеметів (калібр 23 мм, 30 мм)», – йдеться в повідомленні.

Однак німецьке видання Welt стверджує, що Київ хоче зброю, якої немає у Берліна. Джерело видання стверджує, що навіть із засобами індивідуального захисту можливості обмежені. Відомо, що Україна попросила у Міноборони захисні жилети та каски.

«Жилетів бракує, захисних шоломів змогли, після інвентаризації, запропонувати 5 тисяч. Федеральний уряд, як відомо, постійно відхиляє ідею постачання зброї Україні», – додають у виданні.

Нагадаємо, Німеччина продовжує всіма можливими шляхами блокувати військову допомогу Україні від країн НАТО. Цього разу Берлін категорично заборонив Естонії передавати Україні 122-міліметрові гаубиці Д-30, випущені в Німецькій Демократичній Республіці (НДР), і придбані в 90-х роках естонцями.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО