Сергій Притула створює власну партію під назвою «24 серпня» - ЗМІ

У суботу, 5 лютого, відбувається зустріч ініціативних груп щодо збору підписів за створення партії шоумена та екскандидата на виборах мера у Києві Сергія Притули під назвою «24 серпня».

Про це повідомляє Українська правда, з посиланням на співрозмовників в оточенні Притули.

Зазначається, що нова українська політсила називатиметься Політична партія 24 серпня. На зборах активістів обговорюються організаційні моменти створення та діяльності партії.

Нагадаємо, що Сергій Притула у червні 2021 року заявив про вихід із партії «Голос». При цьому, у «Голосі» прокоментували заяву Притули.

Пізніше Сергій Притула назвав основні причини, чому він вийшов з партії «Голос» до її з'їзду та розповів про ставлення керівництва до нього.

У вересні 2021 року Притула заявив про плани створення власної політичної партії.

Також нагадаємо, що у «Голосу» змінився голова фракції. «Слово і діло» повідомляло, як це сталося і в чому суть конфлікту всередині політсили.

Раніше колишній спікер парламенту Дмитро Разумков підтвердив, що після відставки до нього неодноразово зверталися з пропозиціями очолити нову політичну партію в парламенті. Тільки за останній час до нього надійшло кілька таких пропозицій.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО