Почалося перекидання американських військ до Європи

США почали анонсоване раніше перекидання додаткових військових контингентів в Європу. Перші військово-транспортні літаки США вже вилетіли з американських військових баз безпосередньо на Північноамериканському континенті.

Про це повідомляє американський телеканал CBS увечері 3 лютого.

Перша група американських військових вилетіла вдень 3 лютого з військової бази Форт-Брегг в штаті Північна Кароліна. У цій групі знаходиться понад дві тисячі військовослужбовців, в Європу їх перекинуть на транспортних літаках C-17 Globemaster.

Переважна частина солдатів з цієї групи буде розміщена на військових базах США в Німеччині, інші поповнять контингенти на американських базах в Польщі.

23 січня стало відомо, що президент США Джозеф Байден на тлі можливої агресії Росії проти України планує віддати наказ про розміщення великих військових контингентів армії США в країнах Балтії та Східної Європи. Розміщення сил передбачає перекидання тисяч військовослужбовців, а також авіації та кораблів ВМС США.

2 лютого в Пентагоні підтвердили інформацію ЗМІ про те, що перекинуть кілька тисяч військових до Європи. Також відомо, що Білий дім може направити ще більше військових на східний фланг НАТО.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО