Зеленський про деокупацію: Ми більше не віддамо ні шматка землі

Україна думає про деокупацію Криму та частини Донбасу дипломатичним шляхом, але при цьому готова до останнього захищати свою територію і більше не має наміру віддавати жодного клаптика землі іншій країні.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський на брифінгу після зустрічі із прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте. Трансляція велася на сторінці ОПУ у Facebook.

«Ми вже давно фундаментально розуміємо, що робити, щоби захищати нашу батьківщину. Після того, як у нас окупували частину територій, ми нарощуємо рівень нашої боєздатності. Я не готовий публічно говорити, з якою країною про що ми детально домовляємось і що отримуємо. Для нас дуже важливо, що вся ця зброя – це захист. Ми думаємо тільки про мир, тільки про деокупацію територій і лише дипломатичним шляхом. Але більше ми не віддамо ні клаптика нашої землі, якою б не була ціна», - сказав він.

Нагадаємо, минулого тижня ПАРЄ закликала Росію якнайшвидше зупинити ескалацію військової напруги на кордоні з Україною та відвести від кордонів свої війська.

У грудні минулого року президент Володимир Зеленський в одному з інтерв'ю не виключив ідеї проведення референдуму щодо статусу Донбасу та Криму. А ще він допустив референдум про припинення війни.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО