Данілов застеріг західні країни від тиску на Україну

У Раді національної безпеки та оборони України настійно застерегли західні країни від спроб тиску на Київ з метою примусити його до виконання Мінських угод. Ціна за такі дії може виявитися занадто висока.

Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов в інтерв'ю Associated Press.

«Якщо вони наполягатимуть на виконанні Мінських угод в їх нинішньому вигляді, це буде дуже небезпечно для нашої країни. Якщо суспільство не прийме ці угоди, це може призвести до дуже складної внутрішньої ситуації, і Росія розраховує на це» - підкреслив він, додавши, що не рекомендує країнам Заходу тиснути на Україну.

Також Данілов вказав, що якщо Україна виконає умови угоди, Росія зможе, своєю чергою, вимагати скасування західних санкцій, які залежать від того, який прогрес у виконанні Мінських угод. Секретар РНБО вважає, що потрібно почати переговори про складання нового документа, в якому має бути вказана вимога про відведення російських військ від українських кордонів.

Нагадаємо, раніше Данилов заявив, що Україна не має наміру виконувати Мінські угоди, принаймні, зараз. Проблема в тому, що їх виконання спричинить внутрішні проблеми - дестабілізацію і заворушення, що в кінцевому підсумку зіграє на руку Росії.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО