Кулеба обговорив із очільником МЗС Франції роботу Нормандського формату

У суботу, 29 січня, очільник МЗС України Дмитро Кулеба провів телефонну розмову з міністром закордонних справ Франції Жаном-Івом Ле Дріаном – колеги обговорили активізацію роботи Нормандського формату.

Про це повідомляє пресслужба МЗС України.

«Дмитро Кулеба та Жан-Ів Ле Дріан наголосили на важливості збереження пильності та твердості під час контактів із російською стороною. Вони домовилися продовжувати активну дипломатію задля просування політико-дипломатичного врегулювання російсько-українського збройного конфлікту. У цьому контексті міністри позитивно відзначили зустріч політичних радників голів держав Нормандського формату в Парижі 26 січня та їхню домовленість провести наступну зустріч у Берліні за два тижні», – йдеться у повідомленні.

Міністри також обговорили допомогу економіці України щодо подолання викликів у сфері безпеки. Вони наголосили на необхідності утриматися від кроків, які можуть нагнітати почуття тривоги у суспільстві та підривати фінансову стабільність.

Крім того, Кулеба подякував Франції за рішення не здійснювати евакуацію членів сімей та співробітників французького посольства у Києві.

Раніше ми писали, що Франція має намір направити кілька сотень військових до Румунії.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО