Держдепартамент дозволив дипломатам посольства США в Україні «добровільну евакуацію»

Державний департамент США дозволив «добровільний від'їзд» додому співробітників посольства США в Україні та американських громадян, а також віддав розпорядження евакуювати з України сім'ї дипломатів.

Про це повідомляється у заяві Держдепартаменту на офіційному сайті відомства.

Зазначається, що таке рішення ухвалили через збереження високого рівня загрози військових дій РФ проти України. Громадяни США, які перебувають в Україні та не є співробітниками дипломатичного корпусу або членами їх сімей, повинні негайно розглянути можливість виїзду з країни з використанням комерційних або інших транспортних засобів.

«Є повідомлення, що Росія планує серйозні військові дії проти України. Умови безпеки, особливо вздовж кордонів України, в окупованому Росією Криму та на сході України, контрольованому Росією, непередбачувані та можуть різко погіршитися. По всій Україні, в тому числі в Києві, регулярно проходять демонстрації, що часом переходять у насильство» - сказано в повідомленні Держдепартаменту.

Зазначимо, що ще 22 січня в Держдепартаменті США запевняли, що інформація деяких американських ЗМІ щодо підготовки евакуації дипломатів зі складу посольства США в Україні є неправдивою.

Нагадаємо, раніше американський телеканал CNN повідомив, що США поінформували Україну про можливий початок евакуації членів сімей дипломатів з посольства в Києві вже наступного тижня.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО