Москва пригрозила Україні «захистом своїх громадян» на Донбасі

Росія назвала мешканців Донбасу «російськими громадянами» та заявила, що Україна нібито може влаштовувати провокації на Донбасі.

Про це заявив керівник делегації РФ на переговорах у Відні з питань військової безпеки та контролю над озброєннями Костянтин Гаврилов.

У Росії пригрозили, що «не поставляться з терпінням», якщо Україна або західні країни «влаштовуватимуть провокації на Донбасі проти російських громадян».

«Все чітко було з'ясовано, і сказано, і попереджено. Ми терпіти не будемо, коли атакуватимуть наших громадян», – розповів Гаврилов.

За його словами, Київ і західні країни намагаються прикрити можливі провокації з боку України, звинувачуючи Росію в намірі вторгнутися.

Нагадаємо, 22 січня в Міністерстві закордонних справ Великобританії заявили, що Росія вже сформувала склад «окупаційного проросійського уряду» для України, який прийме владу в Києві після того, як російські війська окупують країну. Згідно з британськими даними, до його складу увійшли українські опозиційні проросійські політики, а також чиновники часів Януковича, які переховуються у РФ.

У Міністерстві закордонних справ Росії прокоментували інформацію зовнішньополітичного відомства Великобританії. Там назвали цю заяву «фейком і дезінформацією».

Натомість джерела американського ЗМІ, поінформовані про розвідувальні дані, підтвердили, що США володіють подібними до Великобританії даними про плани Кремля щодо України.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО