У справі сина екснардепа Шпака змінять суддів

Вищий антикорупційний суд відвів двох суддів від розгляду кримінального провадження за обвинуваченням колишнього голови правління НАК «Украгролізинг», сина екснародного депутата Василя Шпака Миколи у зловживаннях на майже 5 млн грн.

Таке рішення 19 січня ухвалив ВАКС, повідомили «Слово і діло» у прес-службі суду.

«У справі постановлена ухвала про відвід суддів Олійник О.В., Хамзіна Т.Р. від участі в цьому кримінальному провадженні (заяви суддів про самовідвід та прокурора про відвід за частиною 1 статті 76 КПК)», – сказала керівниця відділу комунікацій ВАКС Олеся Чемерис.

Згідно з ч. 1 ст. 76 КПК України, суддя, який раніше брав участь у справі під час досудового розслідування, не може розглядати провадження по суті.

Нагадаємо, за версією слідства, у 2013 році ексголова «Украгролізингу» Шпак за домовленостями із керівником одного з підприємств, яке контролювалося його близькими родичами, Костянтином Руських уклав договір позики. На підставі цього договору частина з перерахованих для нібито підготовки виробництва сільськогосподарської техніки грошових коштів у розмірі 4,9 млн грн так і не повернулася до НАК «Украгролізинг», а була використана в інтересах підконтрольних голові правління «Украгролізингу» та його близьким родичам юридичних осіб.

Як відомо, ексголову правління «Украгролізинг» Миколу Шпака та його батька, колишнього народного депутата Василя Шпака судять у Вищому антикорупційному суді за розтрату та заволодіння майже 115 млн грн «Украгролізингу».

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО