В Україні за п'ять років кількість пенсіонерів скоротилася на мільйон осіб

В Україні за останні п'ять років скоротилася кількість пенсіонерів. Спад у цій категорії склав більше мільйона осіб. При цьому активне скорочення кількості пенсіонерів почалося з 2016 року, за чотири роки до початку пандемії коронавірусу.

Про це повідомляє портал Опендатабот.

«Попри зменшення навантаження на Пенсійний фонд, за останні роки не відбулося підвищення якості життя інших 10,9 млн пенсіонерів. Хоча середня пенсія за останнє п'ятиріччя збільшилася вдвічі, вона як і раніше становить менш як 150 доларів (3915 грн)» - сказано в повідомленні.

Портал також вказується, що середня цифра пенсії не відображає реальної ситуації - насправді близько половини українських пенсіонерів (тобто близько 5,4 млн) отримують пенсії в розмірі менш як три тисячі гривень (110 доларів). Пенсію в 10 і більше тисяч гривень отримують тільки 4,3% українців, а пенсія жінок в Україні на 30% менше, ніж у чоловіків.

Зазначив, що з січня по грудень 2021 року середній розмір пенсії в Україні зріс на 484,02 грн - до 3 991,53 грн. Таким чином, зростання середнього розміру пенсій за рік склало 13,8%.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО