Пригрозили наслідками: США й Канада обговорили стримування агресії РФ

Заступник держсекретаря США Венді Шерман провела телефонну розмову із Заступником міністра закордонних справ Канади Мартою Морган.

Про це повідомляє Держдепартамент США.

Представники країн говорили про загрозу вторгнення Російської Федерації в Україну. Вони пообіцяли продовжувати тісну координацію для стримування подальшої російської агресії проти України. Шерман та Морган закликали Росію до деескалації і підкреслили свою загальну прихильність дипломатії.

«Сторони домовилися, що будь-яка нова агресія проти України призведе до масштабних наслідків і великої ціни, включно зі скоординованими економічними обмеженнями проти РФ», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Росія веде масштабну дезінформаційну кампанію, щоб виправдати своє можливе вторгнення в Україну. Москва повинна негайно відвести війська від кордонів України і почати дії з деескалації ситуації.

Раніше в Білому домі заявили, що російському президенту Володимиру Путіну потрібно зробити вибір між продовженням дипломатичних переговорів і санкціями, які введуть проти Росії. Від вибору Росії залежатиме подальша доля України.

Також США підготували 18 сценаріїв на випадок можливого вторгнення Росії в Україну, але ці плани поки не збираються розкривати.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО