Навчання Sea Breeze-2022: скільки країн візьмуть участь і яка програма

Цього року в щорічних військових навчаннях Sea Breeze крім України та США візьмуть участь понад 60 країн. Навчання пройдуть в класичному варіанті - в морі, повітрі, на суші та під водою.

Про це повідомляє пресцентр Військово-Морських сил України у своєму Facebook.

Участь, крім України та США, підтвердили Велика Британія, Болгарія, Румунія, Грузія та деякі інші країни. Їх вже розбили по тактичних групах, які будуть задіяні в районах навчань в північно-західній частині Чорного моря. Крім того, розробили сценарій навчань і приблизний перелік завдань. Відомо, що в порівнянні з торішніми навчаннями буде збільшена роль морської та амфібійної компоненти.

ДО РЕЧІ, основною особливістю Sea Breeze-2022 стане заміна сухопутної компоненти навчань амфібійної. Це викликано бажанням морської піхоти ВМСУ набути досвіду в проведенні амфібійних операцій в районі морських і річкових берегів.

З українського боку в навчаннях братиме участь батальйон морської піхоти. Таким чином, основний сценарій навчань буде приділяти увагу саме до амфібійної компоненти. Крім українських військ, у цій компоненті братимуть участь Корпус морської піхоти США, підрозділи Грузії та миротворчий батальйон ЗС Молдови.

Нагадаємо, що 13 січня, в Херсонській області підрозділи протиповітряної оборони угруповання військ «Південь» провели тренування розрахунків зенітних ракетних комплексів.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО