Екснардепа «БПП» затримано за підозрою у привласненні 17 тисяч доларів – ДБР

Співробітники Держбюро розслідувань затримали народного депутата України VIII скликання, члена фракції партії «Блок Петра Порошенка», який попередньо обманом привласнив 17 тис. доларів.

Про це повідомила пресслужба ДБР у четвер, 13 січня.

За інформацією джерел «Слово і діло», затриманим є Андрій Немировський.

«За попередньою інформацією, екснардеп пообіцяв допомогти громадянину, який діяв в інтересах аграрного підприємства. Він гарантував, що за 17 тис. доларів «вирішить питання» щодо отримання позитивного висновку оцінки впливу на довкілля Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України», - йдеться у повідомленні.

У ДБР уточнили, що зараз колишній нардеп обіймає посаду позаштатного радника голови Держекоінспекції.

Під час першої передачі колишній народний депутат отримав від потерпілого $2 тис. У четвер, 13 січня, чоловіка затримали слідчі ДБР при отриманні другої частини коштів - $15 тис.

Попередня кваліфікація: шахрайство, вчинене у великих розмірах (ч.3 ст.190 ККУ).

«Наразі проводяться обшуки за місцем роботи та мешкання фігуранта, а також у приміщенні суб’єкта господарської діяльності, що надає послуги з оформлення та подачі документів для отримання висновків оцінки впливу на довкілля. Також перевіряється причетність до вказаного злочину службових осіб Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів та Державної екологічної інспекції», - додали в бюро.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що НАБУ та САП викрили прокурора Офісу генпрокурора у шахрайстві.

Напередодні у ДБР звинуватили Петра Порошенка у неявці до суду. У бюро сподіваються, що йому оберуть запобіжний захід 17 січня.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО