НАЗК: головбух комунального підприємства «забула» про квартири у Львові та паркомісце

Головний бухгалтер комунального підприємства «Богодухіввода» на Харківщині Людмила Горнецька не задекларувала дві квартири у Львова та машиномісце, що є ознакою кримінального правопорушення.

Про це йдеться в акті автоматизованого контролю Національного агентства з питань запобігання корупції за повнотою заповнення декларації, повідомляє «Слово і діло».

У документі зазначається, що Горнецька не зазначила у декларації квартиру у Львові площею 47,8 квадратних метри вартістю 647 800 грн; ще одну квартиру у Львові площею 74,3 кв. м вартістю 1,04 млн грн, машиномісце у Львові площею 12,8 кв. м вартістю 346 864 грн і нежитлове приміщення у цьому ж місті площею 5 кв. м вартістю 40 тисяч грн. Саме головних бухгалтер КП пояснила, що реєстрацію за нею права власності на це майно здійснила третя особа на підставі довіреності і мовляв їй про це не було відомо.

«Недостовірні відомості, зазначені у декларації, відрізняються від достовірних на суму 2 074 864 грн, що становить розмір від 500 до 4000 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, встановлених на дату подання декларації. У діях суб'єкта декларування встановлено ознаки злочину, передбаченого частиною 1 статті 366-2 Кримінального кодексу України», – йдеться в акті НАЗК.

Нагадаємо, НАЗК з'ясувало, що народний депутат із групи «Довіра» Андрій Кот не задекларував землю у Львівській області. Також Нацагентство вважає, що нардеп Ірина Констанкевич не задекларувала орендовану квартиру у Києві.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО