Суд не побачив недостовірностей в декларації нардепа Палиці

Суд закрив протокол на народного депутата групи «За майбутнє» Ігоря Палиці, оскільки не побачив у ньому ознак недостовірного декларування.

Таке рішення 23 грудня ухвалила суддя Печерського районного суду Києва Крістіна Константінова, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, за даними Національного агентства з питань запобігання корупції, нардеп Палиця не зазначив відомості про видатки під час передвиборчої кампанії на парламентських виборах у 2019 році. Йдеться про оплату за розміщення інформаційних матеріалів вартістю 125 тисяч гривень; ефірний час на телеканалі «Аверс» у сумі 1,2 млн грн (415 285 грн – 4 липня 2019 року, 419 910 грн – 9 липня і 369 360 грн – 17 липня) та розміщення реклами на засобах зовнішньої реклами вартістю 201 400 грн. Загалом Палиця не задекларував видатків на суму понад 1,53 млн грн.

Сам політик тоді пояснив, що вніс на власний рахунок 2 млн грн з його готівкових коштів. Ці гроші Палиця запланував використати на фінансування передвиборчих агітаційних заходів. Проте, на думку НАЗК, ці пояснення не спростовують недостовірних відомостей.

Вивчивши протокол, суддя погодилася з нардепом та його адвокатом. Вона зазначила, що передвиборчим фондом керувала довірена особа, про що було поінформовано НАЗК і Центральну виборчу комісію.

Нагадаємо, НАЗК встановило, що нардеп Юрій Заславський не вказав у декларації вартість низки майна. Також Нацагентство виявило порушення у декларації члена фракції «Слуги народу» Артема Нагаєвського.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО